مملكة الاكابر
السََلام عليكمَ و رحمهََ اللهَ و بركآتََهْ

منورَ / هـََ في منتدآنآَ الـغَاليَ


اذا كنتََ زآئرَ / هـً نورنآ / نورينآ تسََجيلكِ

و اذا كنتَ عضوَ / هـَ فأدخلَ / يَ بسرعهََ

ادارهََ المنتدىً ..
مملكة الاكابر
السََلام عليكمَ و رحمهََ اللهَ و بركآتََهْ

منورَ / هـََ في منتدآنآَ الـغَاليَ


اذا كنتََ زآئرَ / هـً نورنآ / نورينآ تسََجيلكِ

و اذا كنتَ عضوَ / هـَ فأدخلَ / يَ بسرعهََ

ادارهََ المنتدىً ..
مملكة الاكابر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


نسعى للـآبدآع
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
مــماُـكة آلـآكــآبرٌ   نحن ليس الاولون لكننا المميزون

 

 ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بلاك بيري
عضــو ملكـــي
عضــو  ملكـــي
بلاك بيري


ذكر ◦•مسآهمآتـﮯ : 600
تاريخ التسجيل : 28/08/2010
المزاجﮯ : كول

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  Empty
مُساهمةموضوع: ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر    ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  Emptyالجمعة سبتمبر 24, 2010 5:43 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ومع وصفة جديدة من مطبخ منال العالم الرائع بالصور....

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا

وطبعا الموضوع من تسجيلي وتصويري واعدادي...
ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  Mood4
ياااااااااارب تعجبكم ان شاء الله....
ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  Mood0
أولا: المقادير:

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273842315

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273842321

ثانيا: طريقة الإعداد:

1- نجيب الستيك ونتبله بالملح والفلفل وزيت الزيتون (قالت ممكن نستخدم بفتيك اللحم هيبقى حلو برضه في الوصفة دي مش لازم ستيك).
2- نجيب طاسة ونحط شوية زيت او زبدة حسب الرغبة ونسيبه يسخن كويس لحاد اما ييدخن.
3- نحط قطع ستيك اللحم في الزيت الساخن.

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273842615

4- نخلي النار عالية عشان اللحمة متلحقش تنزل ميتها ونقلب على الوجهين كل شوية لحاد اما نوصل للون الدهبي وتبقي اللحم 3/4 سوا تقريبا.

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273842572

5- نشيل الستيك ونحطه في طبق الفرن ونروح بقى نعمل الصلصة.

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273842655

6- نجيب البصل المجروش ونحطه في نفس الطاسة اللي شوحنا فيها اللحم ولو الزيت قليل نزوده شوية.

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273842716

7- نقلب البصل في الصوص وطبعا بياخد اللون البني شوية ونحط فصين توم كمان ونقلبهم شوية في الزيت ياخدوا اللون.

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273842735

8- نزود المشروم والتوابل حسب الرغبة ونقلب شوية.

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273842752

9- نجيب كوب مرق او ماء ونزود على الصلصة ونغطي في نفس الوقت عشان الدخان ميطلعش بره.

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273842776

10- بنلاقي المية خدن لون الصوص ونسيبها 3 دقايق كده تتسبك معاه.

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273842792

11- نزود كوب الكريمة والطماطم المقطعة مكعبات ونقلبهم على الصلصة وكده الصلصة تقريبا خلصت.

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273842830

12- نروح لطبق الفرن ونحط الصوص على الستيك.

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273842843

13- نجيب طماطماية متوسطة ونقطعة شرائح ونحطها فوق الصلصة وشوية جبنة موتزاريللا كمان بتدي طعم حلو اوي وندخلها الفرن لمدة 1/2 ساعة تقريبا على حرارة متوسطة (180 درجة)

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273843735

ممكن بقى منحطش الستيك في الفرن وبعد اما خلصنا الصلصة نرجع تاني الستيك للطاسة ونغطيها ونسيبها تقريبا 1/2 ساعة لحاد اما تستوي كويس طبعا حسب نوع اللحم لكن لما تتحط في الفرن ونزود الطماطم والموتزاريللا هتدي طعم كتير لطيف ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  Mood1(على رأي الست منال)


وده الشكل بعد تمت خرجت من الفرن وحطيناها في أطباق التقديم

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  1273843711

وبالهنا والشفا
ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر  Mood0تحياااتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مملكة الاكابر :: عــــآلـــــم حوِآء :: أَلَذْ الأطْبَآقْ و الّمأَكُولَآت-
انتقل الى: